užitečné články

Vegani nyní mohou pít Guinness, ale pouze ze sudu

Pití veganské musí žít život neustálé bdělosti. Přestože pivo a víno samy o sobě zřídka obsahují nějaké živočišné produkty nebo vedlejší produkty, často se filtrují pomocí třísek (rybí měchýře) k odstranění kvasinek a jiných pevných látek. Naštěstí se Guinness od této praxe vzdaluje a vegané si nyní mohou vychutnat půllitr piva v pohodlí své oblíbené hospody.

Do obchodu s lahvemi se ještě nedostanete. Podle Quartze jsou jedinými produkty Guinness, které jsou v současné době šetrné k veganům, sudy Guinness Draft (to, co považujeme za „běžný“ Guinness), Guinness, které se vaří v Austrálii a Blonde American Lager, i když existují plány na veganizaci plechovek. a lahve do konce roku. (Související: Pokud chcete zkontrolovat a zjistit, zda vaše oblíbené pivo, víno nebo duch je veganské, Barnivore je skvělým zdrojem.)

Guinness brzy bude vyroben bez jakýchkoli rybích vnitřností Křemen