zajímavý

Jak zabránit tomu, aby se iMessages náhodně objevily na jiných zařízeních

Pokud vlastníte více zařízení Apple, pravděpodobně jste se do všech z nich přihlásili pomocí svého Apple ID. Pravděpodobně jste si také všimli, že když dostanete Facetime, zazvoní počítač nebo když dostanete iMessage, váš iPad zapípá. Pro většinu z nás se jedná o malou obtěžování, kterou stojí za to opravit. Pro ostatní je to potenciální noční můra v soukromí.

Příkladem může být bujný příběh nyní bývalého guvernéra Alabamy Roberta Bentleyho, jehož praštěná láska poezie iMessage se svým bývalým politickým poradcem a milenkou náhodně synchronizovala se svým státem vydávaným iPadem, který také sdílel se svou manželkou. Jejda.

Je pravděpodobné, že většina z nás chce zachovat přístup k iMessages pouze na našich telefonech a možná i na notebooku, a to na zařízení Apple, které vlastníme, nepotřebujeme. Zde je návod, jak auditovat, kde jste přihlášeni, a zabránit tomu, aby se vám něco podobného stalo.

Zobrazit všechna zařízení, do kterých jste přihlášeni

Nejdříve musíte dát vašemu Apple ID malou kontrolu, aby viděli všechna zařízení, ke kterým jste přihlášeni.

  1. Přejděte na stránku Apple ID a přihlaste se.
  2. Přejděte dolů do části Zařízení a podívejte se, kde jste přihlášeni.
  3. Pokud je zde podivné nebo staré zařízení, klikněte na něj a poté kliknutím na Odebrat se odhlaste.

Nyní byste měli přesně vědět, která zařízení vlastníte a která jsou stále propojena s vaším účtem Apple.

Vypněte iMessage On Extra Devices

Pravděpodobně se nechcete odhlásit od Apple Apple úplně na každém zařízení. Dobrou zprávou však můžete vypnout pouze Zprávy (a Facetime, když jste u toho).

Jak to provedete, záleží na tom, na kterém zařízení jste:

Na iPhone, iPad nebo iPod Touch

Pokud nechcete, aby se iMessages zobrazovaly na iPadu nebo na starém iPhone, můžete jej snadno deaktivovat:

  1. Otevřete Nastavení> Zprávy.
  2. Vypněte přepínač iMessage.
  3. Můžete také zakázat předávání textových zpráv, které odesílá běžné zprávy z iMessage z vašeho telefonu do Zpráv na vašem Macu nebo iPadu. Klepněte na možnost Předávání textových zpráv a zrušte zaškrtnutí všech zařízení, do kterých nechcete zasílat zprávy SMS.

Na počítači Mac

Pokud si nepřejete, aby se na vašem počítači Mac zobrazovaly iMessages, stačí se odhlásit:

  1. Otevřete Zprávy.
  2. Klikněte na Zprávy> Předvolby a poté vyberte kartu Účty.
  3. Vyberte svůj účet iMessage a klikněte na tlačítko Odhlásit se.
  4. Chcete-li se odhlásit z Facetime, otevřete Facetime, poté přejděte na Facetime> Předvolby a klikněte na Odhlásit se.

Nyní se vaše zprávy nebudou synchronizovat nikde, kde je nechcete.

Sdílejte své nákupy bez sdílení vašich soukromých dat

Existuje možnost, že jedním z důvodů, proč byste mohli být přihlášeni do svého Apple ID na více zařízeních, je to, že vaše rodina nechce kupovat stejné aplikace, hudbu nebo filmy vícekrát. V tom případě děláte špatně. Nesdílejte svůj účet s rodinou; nastavte Rodinné sdílení, abyste mohli mít oba individuální účty.

Díky rodinnému sdílení můžete navzájem sdílet nákupy iTunes, iBooks a App Store ostatních, aniž byste ve skutečnosti sdíleli účty. To znamená, že vaše telefonní hovory, konverzace iMessage, historie prohlížení Safari, fotografie a vše ostatní, co je spojeno s vaším Apple ID, zůstává vaše i vaše. Při sdílení rodin je jedna osoba organizátorem rodiny, který vše nastaví. Tento organizátor přidá do účtu další uživatele a poté potvrdí jakékoli nákupy, které se pokusí provést někdo jiný ve skupině. Teoreticky byste to mohli udělat také se svým osobním účtem a pracovním účtem, což by pomohlo zachovat soukromá data v soukromí.

Nastavení zde opět závisí na tom, která zařízení máte:

Na iPhone, iPad nebo iPod Touch

  1. Přejděte do Nastavení a klepněte na své Apple ID.
  2. Klepněte na Nastavit sdílení rodiny a potom klepněte na Začínáme.
  3. Klepnutím na Pokračovat souhlasíte s tím, že jste rodinným organizátorem, a poté podle ostatních pokynů přidejte do své rodinné skupiny další členy.

Od této chvíle můžete spravovat, odebírat nebo přidávat nové členy rodiny tak, že přejdete na Nastavení> iCloud> Rodina.

Na počítači Mac

  1. Otevřete předvolby systému.
  2. Klikněte na iCloud.
  3. Klikněte na tlačítko Nastavit rodinu a poté podle ostatních pokynů přidejte do své rodinné skupiny další členy.

Nyní můžete spravovat, odebírat nebo přidávat členy rodiny podle nadpisu Systémové předvolby> iCloud> Spravovat rodinu.

Povolit dvoufaktorové ověření

A konečně poslední věcí, kterou budete chtít udělat, je povolení dvoufaktorové autentizace, pokud jste tak již neučinili. To nejen zajistí vaše Apple ID a všechna připojená zařízení, ale také vám to v budoucnu zabrání dělat cokoli při nehodě, protože k přihlášení se vyžaduje několik dalších kroků. Při dvoufaktorové autentizaci, když se přihlásíte do zařízení pro poprvé jej musíte autorizovat ověřovacím kódem zaslaným na jiné důvěryhodné zařízení.

Například, pokud získáte nový MacBook, nemůžete se přihlásit do svého Apple ID na tomto MacBooku, dokud Apple neodešle kód do vašeho iPhone. Nastavení opět závisí na tom, na kterém zařízení jste. Může to znít těžkopádně, ale implementace společnosti Apple je méně otravná než u jiných možností a zabezpečení stojí za to.

Na iPhone, iPad nebo iPod Touch

  1. Otevřete Nastavení a potom klepněte na své Apple ID.
  2. Klepněte na Heslo a zabezpečení.
  3. Klepněte na Zapnout dvoufaktorové ověření a poté postupujte podle pokynů na obrazovce a dokončete proces nastavení.

Na počítači Mac

  1. Přejděte na položku Předvolby systému> iCloud> Podrobnosti o účtu.

  2. Klepněte na kartu Zabezpečení.
  3. Klikněte na Zapnout dvoufaktorové ověřování a dokončete proces nastavení podle pokynů na obrazovce.

Nyní je vaše Apple ID nejen bezpečné, ale je také mnohem méně pravděpodobné, že se náhodně přihlásíte do zařízení, aniž byste si uvědomili důsledky, které z toho plynou.

Kromě toho, jedna poslední věc: nepřipojujte své osobní účty k zařízením vydaným společností, pokud pracujete pro stát. Není to jen špatná forma, je to také noční můra v soukromí. Kromě skutečnosti, že se vám možná může zdát figurína, když to zjistí někdo z vašeho oddělení IT, většina zařízení vydaných společností uděluje vaší společnosti přístup ke všemu, co na tomto zařízení děláte. Což znamená, že pokud pošlete idiotskou, rasistickou, skandální nebo jakoukoli jinou hloupou zprávu příteli na tomto zařízení, vaše společnost by se s tím mohla jen stát.