zajímavý

Jak vypnout odkaz Automatické přihlášení v Gmailu a Chrome

Možná jste si všimli, že nejnovější aktualizace prohlížeče Chrome zahrnuje změnu způsobu, jakým se prohlížeč synchronizuje s vaším účtem Google. Konkrétně, pokud se přihlásíte nebo odhlásíte z Gmailu, bude váš účet Google automaticky přihlášen do nebo z prohlížeče Chrome.

Pokud k tomu dojde, vaše záložky, uložená hesla a další synchronizovaná data nebudou přístupná, dokud se nepřipojíte ručně, nemluvě o tom, že vás také násilně odhlásí od všech ostatních služeb Google. Na druhou stranu, pokud se náhodou přihlásíte do některé ze služeb Google, váš účet Google bude přihlášen do Chromu. Pokud máte povolenou synchronizaci Google, budou všechna vaše data synchronizována, i když jste v počítači, který normálně nepoužíváte.

Je to trochu zvláštní změna, upřímně. V minulosti se mohl účet Google přihlášený do Chromu lišit od účtu přihlášeného do Gmailu, Disku nebo YouTube. Uživatelé zůstanou přihlášeni a synchronizováni s prohlížečem Google Chrome, i když se odhlásí z Gmailu a naopak. Po aktualizaci prohlížeče Chrome verze 69 však někteří uživatelé začali hlásit, že jsou automaticky odhlášeni z prohlížeče Chrome, a od verze 71 začal Google automaticky přihlašovat uživatele.

Ne všichni jsou se změnou spokojeni. Automatické odhlášení a de-synchronizace způsobují nejasnosti pro některé uživatele, kteří jsou zvyklí přeskakovat mezi více účty Gmail. Uživatelé s ochranou soukromí také podezřívají, že se Google násilně přihlásí ke svým účtům, protože díky tomu budou jejich data potenciálně přístupná a sledovatelná, pokud se někdy přihlásí ke službě Google z Chromu.

Adrienne Porter, inženýr společnosti Google, který pracuje v Chromu, vysvětlil důvody tohoto problému na Twitteru, což většinou vede k tomu, že je méně pravděpodobné, že náhodně synchronizujete data se špatnými účty na víceuživatelských zařízeních. Rovněž se ujistila, že to neznamená, že vaše údaje o prohlížení jsou sledovány nebo ukládány, protože to vyžaduje, aby byl váš účet „synchronizován“, což musí být povoleno samostatně. Jak však někteří zdůraznili, zdá se, že jde o posun směrem k tomu, aby uživatelé s větší pravděpodobností nejprve povolili synchronizaci účtu.

Ať už jste víceúrovňový uživatel otrávený o další kroky, které to dělá, nebo se obáváte důsledků na ochranu soukromí, zde je třeba vědět, co je třeba vyřešit.

Prozatím je to opravitelné

Pokud jste si všimli této podivné změny a chcete ji opravit, máme nějaké dobré zprávy ... a některé potenciálně špatné zprávy.

Dobrá zpráva je: prozatím můžete tuto funkci vypnout, pokud vám způsobuje potíže. Špatnou zprávou je, že je možné, že tato oprava může být pouze dočasným bandaidem, kterou Google může kdykoli vrátit zpět. Mělo by to však prozatím fungovat.

Samozřejmě existuje také vždycky potenciál, který by společnost Google mohla novou funkci úplně zrušit, pokud na ni bude mít dostatečnou negativní zpětnou vazbu. Budeme tiše doufat, že tomu tak bude.

V každém případě, s touto rychlou výpovědí z cesty, vypněme ten otravný odkaz na účet.

Zakázat automatické odhlášení Google Chrome Sync

Následující metoda bude fungovat ve všech verzích prohlížeče Chrome v počítači a v zařízeních ChromeOS a na zařízeních Android.

Otevřete nové okno prohlížeče Chrome a do adresního řádku zadejte nebo zkopírujte a vložte následující adresu: chrome: // flags / # account-konzistentnost

Otevře se nová stránka obsahující seznam položek s rozevíracími nabídkami vedle každé z nich. Stránka by vás měla automaticky přeskočit o polovinu k požadované položce, „ Konzistence identity mezi prohlížečem a jarem cookie “, a do pole nabídky vedle ní by mělo být uvedeno „ výchozí.

Chcete-li zrušit odkaz pro přihlášení, klikněte na rozevírací pole a nastavte jej na „ zakázáno “. Jakmile to uděláte, vše, co musíte udělat, je restartování prohlížeče Chrome. To se projeví až po úplném restartování prohlížeče Chrome, takže zavřete všechna okna prohlížeče.

A to by mělo udělat - Chrome by se měl vrátit k jednání, jaké bylo zvykem.

Pokud jste narazili na tento příspěvek a výše uvedená adresa nefunguje nebo nemůžete najít příznak, je možné, že byl nyní z Chromu odstraněn. To je potenciálně dobrá věc, protože by to mohlo znamenat, že Google zrušil rozhodnutí o automatickém signále ... nebo by to mohlo znamenat, že jsme nyní uvíznutí v automaticky de-synchronizující dystopii bez naděje, že se to vyřeší.

To znamená, že pokud výše uvedená metoda pro vás nefunguje, existují některé mírně agresivnější možnosti. Patří sem tento hacker registru a také UnGoogled Chromium, což je prohlížeč třetích stran vytvořený ze starší verze prohlížeče Chrome, která odstraňuje integraci Google. A konečně, pokud si nejste jisti těmito možnostmi nebo jste jednoduše na konci, existuje spousta alternativ prohlížeče Chrome pro procházení Internetu. Pokud Google bude i nadále provádět takové změny, můžete použít některý dříve nebo později.