zajímavý

Jak vymazat historii YouTube

Kdykoli budete sledovat video na YouTube, bude toto video ve výchozím nastavení přidáno do vaší historie YouTube.

I když funkce může někdy být skvělá pro zjištění, že skvělé video, které jste sledovali dříve (seznam všech sledovaných videí můžete vidět kliknutím na „Historie“ na domovské stránce YouTube), může být problematické, pokud sledujete video ve službě raději už nikdy neuvidíte.

Vaše historie sledování YouTube je soukromá věc mezi vámi a společností Google, ostatní ji neuvidí, když přejdou na vaši stránku profilu. Google však tyto informace používá k tomu, aby vám doporučil. To znamená, že stále budete chtít položky smazat, zejména pokud sledujete, že jedno video Spice Girls nebo podobně skreslí vaše doporučení směrem, který byste raději ne. I když je to něco, co jste mohli udělat nějakou dobu, Tomův průvodce zdůraznil, že jste si vyčistili svou historii na začátku tohoto týdne.

Chcete-li vymazat historii sledování YouTube, klepněte na nabídku hamburger (tři řádky nahoře) v levé horní části stránky a poté z rozbalovací nabídky vyberte položku Historie.

Když se objeví nová nabídka, vyberte „Historie sledování“ a poté klikněte na „Vymazat celou historii sledování“.

Totéž můžete udělat na mobilu klepnutím na svůj profil, nikoli na hamburgerovou nabídku, výběrem Historie a poté výběrem „Historie sledování“ z nabídky.