užitečné články

Jak nastavit výchozího uživatele v Chromu

Pokud v Chromu používáte více účtů, víte, jak může být užitečné oddělit položky, jako jsou vaše osobní a profesionální e-maily. Bohužel, pokud používáte jeden mnohem více než druhý, je obtížné přepínat z jednoho na druhý každý den. Dodržením několika pokynů a vytvořením některých zkratek můžete zajistit, že pokaždé otevřete ten správný profil Google Chrome a ušetříte tak nepříjemnost skákání mezi nimi.

Pokud máte v prohlížeči Google Chrome pouze jeden účet, je tento účet výchozí. Pokud nevíte, jak do prohlížeče Google Chrome přidat další účet, je to docela jednoduché.

Přidání uživatele

  1. Klikněte na ikonu nabídky v pravém horním rohu prohlížeče Chrome.
  2. Vyberte „Nastavení“.
  3. Vyberte možnost Spravovat ostatní.
  4. V pravém dolním okně vyberte „Přidat osobu“.
  5. Zadejte jméno osoby a vyberte ikonu.
  6. Volitelné: Pokud se jedná o dětský účet, zaškrtněte políčko Dohlížit na tuto osobu a pomocí účtu Google spravujte, které stránky navštěvují.

Když vytvoříte kontrolovaného uživatele, nebude mezi zařízeními synchronizována jeho historie procházení, záložky a další předvolby. Nejedná se o účet Google, ale o účet procházení webu spravovaný nadřízeným (jako rodič).

Přepnutí výchozího uživatele na Windows

V systému Windows můžete vytvořit zástupce správného profilu, abyste se ujistili, že jste vždy ve správném účtu. Při „přidání uživatele“ (viz výše) zaškrtněte „Vytvořit zástupce na ploše pro tohoto uživatele.“ Vytvoření zástupce na ploše pro uživatele ve Windows znamená, že můžete jednoduše vybrat odpovídající ikonu prohlížeče (logo Chrome s vybraným obrázkem profilu) a spusťte Chrome s požadovaným profilem. Zkratku můžete také přejmenovat na cokoli.

Přepnutí výchozího uživatele na Mac

Při zavírání prohlížeče Chrome bude při opětovném otevření prohlížeče zobrazen poslední otevřený profil. To znamená, že pokud chcete, aby váš pracovní účet byl první, který uvidíte, když zítra ráno otevřete Google Chrome, budete muset otevřít dvě okna (jedno přihlášené k vašemu osobnímu účtu, jedno přihlášené k vašemu pracovnímu účtu). Zavřete okno osobního účtu a při otevřeném okně pracovního účtu ukončete Chrome. Při příštím otevření prohlížeče Chrome bude váš pracovní účet přihlášen.